Proiectul WEstart! sprijina prin finantare si know-how infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale și intreprinderi sociale de insertie in regiunile: Sud-Est, Sud-Muntenia, Nord-Est si Nord-Vest. Acasa

WEstart! sustine dezvoltarea economiei sociale in regiunile: Sud-Est, Sud-Muntenia, Nord-Est si Nord-Vest.

Importanta întreprinderilor sociale în crearea valorii sociale, în generarea de schimbări pozitive în viaţa membrilor comunităţilor locale, este in prezent un fapt recunoscut. WEstart! sprijina infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale și intreprinderi sociale de insertie.

În România, cadrul legal al economiei sociale este reprezentat de Legea nr. 219/2015: http://www.mmuncii.ro/…/DO…/20170922_L219-2015.pdf

Proiectul WEstart! sprijina prin finantare si know-how infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale și intreprinderi sociale de insertie. Acasa

Economia sociala contribuie la exprimarea unei cetățenii active, la prosperitatea individuală sau colectivă si are impact si rezultate în toate domeniile: economic, social și de mediu.

Stiati ca? Ocuparea forței de muncă în economia socială reprezintă între 9 % și 10 % din populația activă în țări precum Belgia, Italia, Luxemburg, Franța și Țările de Jos.

Economia sociala-potrivit raportului secretarului general al Organizației Națiunilor Unite privind cooperativele în dezvoltarea socială (2017)-contribuie cu aproximativ 7% la produsul intern brut (PIB) mondial.

Intreprinderile de economie sociala contribuie la crearea de noi locuri de munca, la coeziunea sociala, la dezvoltarea regionala si rurala, protectia mediului, protectia membrilor comunitatilor si la dezvoltarea politicilor de securitate sociala ale UE.

Din cauza legăturii puternice pe care economia socială o are cu societatea civilă și datorită angajamentului său social, intreprinderile și organizațiile din economia socială sunt în prim plan in ceea ce priveste furnizarea de soluții integrate – economice, sociale și de mediu.

Proiectul WEstart! ii sprijina prin finantare pe cei 25 de castigatori ai concursului de planuri de afaceri sociale. Detalii aici: https://westart.partnet

Intreprinderile de economie sociala joaca un rol important in sprijinirea obiectivelor stabilite prin politicile guvernamentale, astfel: • ajuta la cresterea productivitatii si competitivitatii; • contribuie la dezvoltarea unei societati inclusive si participative; • incurajeaza membrii comunitatii sa participe la rezolvarea unor probleme locale.

Economia sociala acorda prioritate unui model de intreprindere (intreprindere de economie sociala) care nu se poate caracteriza prin dimensiuni sau prin sectoarele in care isi desfasoara activitatea, ci prin respectarea unor valori comune printre care se numara aplicarea principiului solidaritatii si al responsabilitatii.

Proiectul WEstart! sprijina infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale și intreprinderi sociale de insertie. Detalii aici: https://westart.partnet.ro

In Europa activeaza 2 milioane de întreprinderi sociale, reprezentând 10% din totalul întreprinderilor din UE. Peste 11 milioane de oameni – aproximativ 6% din angajații UE – lucrează pentru întreprinderi din economia socială.* *https://ec.europa.eu/growth/sectors/social-economy_en

„O întreprindere socială este un operator economic care activează în sfera economiei sociale și al cărui obiectiv principal este să aibă mai degrabă un impact social decât să realizeze profit pentru acționarii sau proprietarii săi.”* * Definitie furnizată de Comisia Europeană: http://ec.europa.eu/…/sec…/social-economy/enterprises_en Detalii aici: https://westart.partnet.ro

Economia sociala (numita si „economie solidara” sau „al treilea sector) s-a dezvoltat din necesitatea de a gasi solutii noi, inovatoare unor probleme sociale, economice sau de mediu ale comunitatilor si pentru satisfacerea nevoilor membrilor comunitatii. Proiectul WEstart! sprijina infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale sau intreprinderi sociale de insertie prin finantare nerambursabila. Interesat? Grabeste-te! Inscrie-te…

Întreprinderile sociale diferă de afacerile tradiționale prin beneficiile pe care le aduc comunității: • Întreprinderile sociale sunt mai predispuse să inoveze și să experimenteze decât restul companiilor; • Întreprinderile sociale se adresează persoanelor excluse din punct de vedere social, oferindu-le oportunități de voluntariat, formare profesională și angajare; • În general, întreprinderile sociale sunt înființate cu…

WEstart! finanteaza infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale prin acordarea de fonduri nerambursabile in valoare de pana la 100.000 de euro pentru fiecare intreprindere sociala infiintata. Grabeste-te! Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet Detalii suplimentare aici: https://westart.partnet.ro Te rugam sa retii: dupa completarea formularului nu vei fi automat inscris in proiect. Echipa responsabila de implementarea proiectului te va contacta pentru…

Proiectul WEstart! sprijina infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale sau intreprinderi sociale de insertie prin finantare nerambursabila. Interesat? Grabeste-te! Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet Te rugam sa retii: dupa completarea formularului nu vei fi automat inscris in proiect. Echipa responsabila de implementarea proiectului te va contacta pentru detalii si lamuriri suplimentare.

Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet

Interesat? Grabeste-te! Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet Te rugam sa retii: dupa completarea formularului nu vei fi automat inscris in proiect. Echipa responsabila de implementarea proiectului te va contacta pentru detalii si lamuriri suplimentare.

Interesat? Grabeste-te! Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet

WEstart! finanteaza cu pana la 100.000 euro nerambursabili infiintarea si dezvoltarea unei intreprinderi sociale sau intreprinderi sociale de insertie. Infograficul iti arata ce trebuie sa faci. Interesat? Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet –––––- Te rugam sa retii: dupa completarea formularului nu vei fi automat inscris in proiect. Echipa responsabila de implementarea proiectului te va contacta pentru detalii si…

Proiectul WEstart! finanteaza cu pana la 100.000 euro nerambursabili – per intreprindere – infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale sau intreprinderi sociale de insertie. Interesant? Inscrie-te aici: https://bit.ly/westart-partnet –––––- Te rugam sa retii: dupa completarea formularului nu vei fi automat inscris in proiect. Echipa responsabila de implementarea proiectului te va contacta pentru detalii si lamuriri suplimentare.

𝗪𝗘𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁! : Finantare nerambursabila de pana la 𝟭𝟬𝟬.𝟬𝟬𝟬 € pentru infiintarea unei intreprinderi sociale sau a unei intreprinderi sociale de insertie. 𝗜𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲-𝘁𝗲 𝗮𝗰𝘂𝗺: https://bit.ly/westart-partnet

Cu toate ca antreprenoriatul social este un mod a face afaceri privind dincolo de profit, întreprinderile sociale au început să se dezvolte din ce în ce mai mult în întreaga lume. Proiectul WEstart! sprijina infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale sau intreprinderi sociale de insertie prin finantare nerambursabila. Valoarea maximă acordată per întreprindere este de…

Obiectivul proiectului WEstart! consta in sprijinirea infiintarii si functionarii, prin acordarea de fonduri nerambursabile, a 25 de intreprinderi sociale cu minim 100 de locuri de munca nou create. Valoarea maximă acordată per întreprindere este de 100.000 euro, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri…

Asociatia”PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila”, in calitate de Lider, in parteneriat cu Asociatia ASCEND, implementeaza proiectul WEstart! – Sustinem dezvoltarea economiei sociale, cod MySMIS 128541, in perioada 29 noiembrie 2019 – 28 noiembrie 2022, in regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Nord-Est  si Nord-Vest.

error: Conținutul este protejat !!